OM

ANNE HVIDSTEN

«Twice as happy» har markert seg høyt på radiolistene denne våren, og nå er oppfølgeren klar. «Dream of Asia» er en drømmende poplåt som handler om å lengte bort fra hverdagen, reise ut i verden, oppleve nye steder og møte nye mennesker. Kanskje noe mange drømmer ekstra mye om akkurat denne sommeren?»

 

 

«Blir man dobbelt så lykkelig av å ha mer av alt? Det er spørsmålet Anne Hvidsten stiller i sin nye singel «Twice as happy».

De fleste av oss lever i et bruk-og-kast-overflodssamfunn og er programmert til å ønske oss mer av alt. 
Men blir vi mer lykkelig av å ha flere partnere, mer penger, større hus og flere ting. Anne Hvidsten gir ingen svar, og lar spørsmålet henge i luften i «Twice as happy».

- Anne Hvidsten -

 

 

 

 

«Med albumet som kommer ut i 2020 ønsker jeg å skape et utforskende musikalsk uttrykk, som blander tradisjonell folk/country med moderne popelementer. » 

- Anne Hvidsten -

«Think I’m in love»  (TIIL) er en leken, gøyal, sprudlende, flørtende og pulserende hyllest til forelskelsen.» 

- Anne Hvidsten om TIIL-

​  

«Et debutalbum det står respekt av» 

- Kurt Bakkemoen VG, om albumet Need to know -

 

Utforskende pop og Americana. 

Ny musikk fra Anne Hvidsten!

"Dream of Asia" - 5. juni 2020

Anne Hvidsten følger opp radiosuksessen «Twice as happy» med ny sommerlåt. Drøm deg bort til fjerne strøk med singelen «Dream of Asia». 

 

«Twice as happy» har markert seg høyt på radiolistene denne våren, og nå er oppfølgeren klar. «Dream of Asia» er en drømmende poplåt som handler om å lengte bort fra hverdagen, reise ut i verden, oppleve nye steder og møte nye mennesker. Kanskje noe mange drømmer ekstra mye om akkurat denne sommeren?

Anne skrev «Dream of Asia» på en låtskriversamling sammen med Lewi Bergrud, Sigurd Tronstad og Kjetil Flatland. Låtskriverne hadde en og en halv time på å skrive en sang.

- Jeg kjente ikke noen av de andre da vi startet, men det er utrolig hvor god musikalsk kjemi man kan få på kort tid. Vi hadde ingen plan for hva vi skulle skrive, men Lewi Bergrud satt ved pianoet og spilte på Toto`s «Africa». Jeg foreslo at vi kunne lage en sang om «Asia», og halvannen time senere hadde vi denne utrolig kule låten, som jeg bare måtte ha med på albumet mitt, sier Anne.

 

Låten er en fusjon av pop, americana og innslag av asiatiske lyder. Men mest av alt er det en svevende, deilig sommerlåt med et knallbra refreng som du garantert kommer til å synge med på, og kanskje danse til, i sommer!

Singelen "Twice as happy" ble utgitt 31. januar 2020, og har markert seg høyt på radiolistene gjennom hele våren. Den har blant annet vært spillelistet på P1 i 16 uker. 

 

"Think I'm in love" - ble sluppet 18. oktober 2019.

Albumet "Illusions" kommer ut 4. september 2020. 

Anne Hvidsten kaller den nye musikken sin for «popricana» - en krydret fusjon mellom pop, country og americana. 

Med albumet «Illusions» skaper Anne Hvidsten et musikalsk avtrykk av den flyktige tiden vi lever i. Med ti knallsterke låtfortellinger synger Anne Hvidsten om det forgjengelige og det forfengelige; om illusjoner og virkelighetsflukt – men også om håp og nye sjanser. Drøm deg bort i de gjenkjennelige historiene og la deg rive med av Anne fortellerstemme, musikkens harmonier, lekende gitarer og svevende synther.

Med sin klokkeklare stemme og vakre låter bergtar Anne lytterne hver gang. Hun har en scenesjarm og en lun humor og tør å utlevere bakteppet bak låtene på en måte som gjør lytteren nysgjerrig. 

Anne har tre albumutgivelser og flere godt etablerte enkeltlåter bak seg, og har viser gang på gang at hun er en artist og låtskriver man kan regne med i mange år fremover.

__________________________________________

“Dream of Asia” - New country-pop single from Norwegian singer-songwriter Anne Hvidsten. Third single from upcoming album “Illusions”. “Dream of Asia” is the perfect, dreamy, meditative song this summer. The song is about longing for adventure; exploring new, exotic places; meeting new people and getting away from the monotone everyday life. Exactly the things we long to do but cannot do this summer. But we can always dream about it, and no one can take away our dreams.

 

This song will include a spectacular music video shot in Norwegian nature – release this summer.

__________________________________________

Anne Hvidsten startet sin karriere med et brak med utgivelsen av poalbumet «Need to know» (EMI 2004). Albumet var en stor suksess, og låtene «Need to know» og «Disconnection» var av de mest spilte låtene på radio det året. Siden har Anne gitt ut to studioalbum: «The Bubble Burst» (Bonnier 2009) og «My favorite song» (Cosmos Music 2012). 

Fra «The Bubble Burst» ble låten «Dreams» blant annet A-listet på P1.

Anne er en rivende dyktig og erfaren låtskriver som over tid har vist at hun skriver fengende, rørende og gode låter som kler hennes karakteristiske klare stemme.

Sjangermessig har Anne Hvidsten gjennom karrieren flyttet seg fra tradisjonell og fengende gitarpop til mer visepreget folk/americana-musikk.

Med den nye musikken ønsker Anne i samarbeid med eminente musikere å skape et utforskende musikalsk uttrykk som blander tradisjonell folk/country/americana med moderne popelementer og subtile programmerte innslag. 

Gjennom hele karrieren har Anne vært en aktiv live-artist, og har spilt konserter med en rekke anerkjente musikere både i Norge og Danmark. Høy kvalitet på opptredener og samarbeid med dyktige musikere har alltid vært viktig for Anne.

Allerede nå turnerer Anne med nye låter, og du kan høre henne alene, som duo eller med fullt band. 

Anne har også gitt ut fire enkeltstående singler: «A little more» (Melodi Grand prix 2008), «Heim til Austrheim» - en låt som har gått sin seiersgang på P1 i mange år, og nylig singlene «Snømannsangen» og «Desembersang» i forbindelse med utgivelse av Annes barnebok «Oppdrag juleglede» høsten 2017. Alle disse låtene skiller seg ut sjangermessig fra albuminnspillinger.

Les mer om bokprosjektet på www.julegleder.no

© 2020 ANNE HVIDSTEN